Basın Bültenleri

İzmir Doğalgaz AR-GE Ödül Töreni Düzenledi

2005 yılından bu yana İzmir’in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmir Doğalgaz, gelecek yıllarda işletme ve yatırım başta olmak üzere birçok alanda faaliyetlerine yön verecek olan AR-GE çalışmalarını başlattı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından alınan karar doğrultusunda başlatılan çalışmalar kapsamında, 2017 yılında tüm çalışanların önerilerini toplamak, değerlendirmek ve desteklemek için faklı birim temsilcilerinin yer aldığı bir AR-GE komisyonu oluşturuldu. Ardından şirket genelinde AR-GE projelerine verilen önemi ve süreci anlatan eğitimler düzenlenerek, öneriler toplandı. Bu süreçte 46 ayrı fikir toplanarak, 4 ayrı oturumda tek tek değerlendirildi. Komisyon değerlendirmeleri sonucunda EPDK’ya (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu) sunulmak üzere 2 proje belirlendi.

Tüm bu çalışmalar kapsamında şirket içi çalışmaları desteklemek için fikir sunumu, proje sunumu ve proje katkı başlıkları altında 3 kategori belirlenerek bir ödül töreni düzenlendi.

İzmir Doğalgaz Genel Müdürlük binasında düzenlenen törene Kolin Grup Enerji Yatırımları CEO’su H. Erbil Doyuran, İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, Genel Müdür Yardımcıları Cebrail Özdemir, Cafer Demirtaş, birim müdürleri ve çok sayıda çalışan katıldı.

Kolin Grup Enerji Yatırımları CEO’su H. Erbil Doyuran, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna sunula AR-GE projelerinde Enerji Grup şirketlerinden Eskişehir Doğalgaz ve İzmir Doğalgaz’ın da bulunduğunu belirterek, “Kolin Grubu’nun ilk projesi İzmir Doğalgaz tarafından hazırlanarak sunulmuştur. Bu süreçte Eskişehir Doğalgaz’da önemli projeler hazırlayarak yer almıştır. Bundan sonraki dönemde her iki grup şirketimizin daha aktif roller üstlenerek Kurum’a önemli projeler sunmaya devam edeceklerine inanıyorum” dedi.

İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ise, AR-GE çalışmalarının Türkiye’nin gelecek vizyonu açısından büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Hedefimiz gerek üniversiteler, gerekse AR-GE faaliyetlerinin geliştiren diğer organizasyonlarla iş birliği içinde yenilikçi yaklaşımları sürdürmektir” dedi.

Konuşmaların ardından 33 personele fikir sunumları ve projeye katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi. “Doğalgaz Abonelerinin Hizmet Kalitesinin Ölçülmesi ve Arttırılması” ve “Ara Derinlik Hesapları ve Derinlik Fotoğraflama Üzerine Bir Yöntem Geliştirilmesi” konulu projeleri ile EPDK’ya yapmış oldukları sunumlar için Yatırımlar Müdür Mustafa Şahin ve Altyapı Bilgi Sistemleri ve Proje Müdürlüğü’nde görevli CBS ve Harita Şefi Ender Sunerli Genel Müdür Ahmet Yetik tarafından ödüllendirildi.